Предоставено от Blogger.

Спорт и секс – бъдете във форма!




Половинчасовите занимания със секс, по количество изгорени калории и обем на натоварването са равносилни на 15-минутно занятие, с която и да е позната на света тренировка.


Но това въобще не означава, че като се занимавате редовно с
него е противопоказно да потренирате.

Скейт и кънки (посред лято говорим за ролкови, зимните – през зимата)


Всеки, даже и не толкова опитен кънкьор знае: основната работа по време на пързаляне се изпълнява от вътрешните бедрени мускули. Лек и евтин начин да станете притежател на красиви и оформени крака – няколко часа всяка вечер на кънкови разходки на свеж въздух.


Само след месец такива занятия, не само ще сте доволни от резултата, който виждате в огледалото, но и ще подобрите координацията на движенията си и умението да пазите равновесие за по-дълго време. В какви точно нови пози и позиции ще ги използвате – решавате вие.


Колоездене

Желаещите да свалят някое и друго кило в кратки срокове ще открият перфектният начин в карането на велосипед. Регулярните вело-разходки ще ви направят по-бързи и ефективни, отколкото бягането или бързото ходене.


Трябва
да уточним, че занятията на аналогичен тренажьор не водят до необходимия резултат: основното условие тук са естествените препятствия. Още един положителен факт на колоезденето – повишава издържливостта. А ако половинката ви е шокирана от рязкото повишение на сексуален апетит, предложете й, следващия път да покарате заедно.

Йога


Всички разновидности на физическите упражнения на основата на гимнастиката – фитнес-йога, пилатес, тай-чи – развиват гъвкавостта на мускулатурата, правят самите мускули и връзките им по-еластични.


И не само става въпрос за това, че може да правите по-дълго време любов от обикновено. В процеса на занимания, набора от пози се разширява до такива граници, които в момента е трудно да си представите.

Гмуркане, водни ски, ветроходство


Всеки, който отдава предпочитанията си на водните активности получава равномерен и естествен шоколадов загар. Най-големите натоварвания на мускулите на краката и сърдечно-съдовата система се получават при потапянето във студена вода (често срещу теченията), ускоряват пулса, а заедно с него и обменните процеси в организма, които активно изгарят мазнините.


Само час с акваланг ви стопява 200 калории, а инструкторите, които се гмуркат всеки ден, за сезон свалят средно между 10-15 килограма. Впрочем, този не е от най-безопасните спортове.


Той е забранен за тези, които имат
проблеми със слуха и дишането, сърдечно-съдовата система, бъбреците и пикочните пътища, обмяната на веществата, а също и ставите, мускулите, сухожилията. Даже след обикновена ангина ще ви допуснат да се гмуркате едва две седмици след като се възстановите напълно. За тези, които не са минали медицинската комисия за гмуркане, има и варианта плуване с маска и шнорхел.

Скално катерене, паркур


Всеки екстремален вид спорт е прекрасен начин да се премахне стреса. Колкото по-голяма е степента на опасност, която преодолявате, толкова по-високо става нивото на така наречената "емоция на победителя".


Да покорите някоя истинска скала, вместо шведската във фитнеса, не само ще повиши самооценката ви, но и ще ви даде усещането за разгръщане на възможностите.


Такива занятия може да се препоръчат даже и на тези, които искат да се справят със своята закрепостеност и инертност в леглото.

Бойни изкуства


Много от съвременните видове спортове съчетават в себе си елементи на фитнеса, танца и силовите тренировки. Агресивните направления – Бокс аеробика, Тай-бо, подобряват координацията на движенията и бързината при реакция.


Активността в леглото не винаги е особеност на темперамента, тези упражнения дават възможност да усвоите нов тип поведение. Доста по-спокойно, неконтактно изкуство, например е Капуейрата, която развива пластичността.

Artigos Relacionados