Предоставено от Blogger.

Епилация в бикини зоната



За тази, както и за повечето други козметични процедури е изговорено и изписано много. Никога не пречи обаче да се припомни какво е основното при такива процедури и с кое може да импровизираме и с кое не е препоръчително.

Какво е това епилация в бикини зоната ...

Ще поговорим за доста деликатния и интимен въпрос за обезкосмяването в бикини зоната, което е много личен акт за всяка жена. Но да започнем с малко статистика – 80% от мъжете предпочитат нежните им половинки да са с напълно гладка кожа.

Как се прави епилация в тази зона
Бикини зоната, с други думи е линията на бикините – този участък от кожата, който се прикрива от силуета на бельоти или банския. Дълбока бикини епилация, или Х-бикини - това е областта на пубисната (срамната) кост и интимните органи.
Какво е необходимо, за да може посещението в салон, предлагащ подобни услуги да има максимален резултат?
Първо, консултация с трихолог. Специалистът ще огледа окосмяването и ще ви предложи оптималния вариант за епилация, който зависи от дебелината, цвета и твърдостта на косъмчетата. А може да се окаже, че просто имате противопоказания към тази процедура. Това на първо място са онкологични заболявания, а също гъбични инфекции и различни кожни неразположения, възпаления и раздразнения.

На базата на данните от консултацията, трихолога ще ви назначи необходимата процедура. Това може да е биоепилация, електроепилация или фотоепилация.

Дълбока бикини епилация

Дано дотук стеснението е отпаднало, защото преминаваме към още по-деликатния въпрос с дълбоката бикини епилация.
Отминаха времената, когато интимното оформление се правеше с ножица и самобръсначка (за това не сме съвсем съгласни).

Подобни начини са краткотрайни и още на следващия ден започва неприятното дращещо усещане. Освен това бръсненето често може да доведе до раздразнения в по-грубите участъци на тялото ни, а какво остава за бикини зоната, където кожата е най-нежна, независимо от възрастта.

Именно затова за много жени истинското спасение е биоепилацията, след която косъмчетата израстват в продължение на няколко седмици.

Тя е популярна отдавна, а основното действащо оръжие е горещия восък или фитосмолата (кола маската, както всичко го знаем). Според мнението на доста от жените, ползващи тази процедура, използването на фитосмолата е по-безболезнено, отколкото восъка. Процедурата отнема около 15 минути, а минималната дължина да косъмчетата трябва да бъде не по-млако от 4 мм.

След приключването се нанася 8специален гел за забавяне процеса на растеж на косъмчетата.

Самата процедура изглежда така. Събличате се и обличате халат, преди това е добре да сте взели душ или най-малкото освежаване с интимна мокра кърпичка. Събличате се и лягате. По мнението на използвали тази процедура – тя преминава по-малко болезнено през първите дни преди края на цикъла.

Време за творчество – бикини дизайн
А сега да поговорим за бикини дизайна. Ако не желаете напълно да се освободите от окосмяването в тази зона, може да подберете интересен вариант за оформление или да допълните картинката с камъни или боядисване на косъмчетата.
Продължителността на създаването на интимен дизайн продължава средно около час-два. Всичко зависи от желанието, гъстотата на косъмчетата и поставянето на допълнителни елементи.

Artigos Relacionados